Funksjon møter design — den perfekte vegglampe

Når man velger belysning er det mange kriterier som skal oppfylles, og det er gjennom en god kombinasjon mellom funksjon og design at man finner gull.

En vegglampe er mer enn bare lys. En vegglampe er også et element i interiøret, uttrykk for personlig stil og estetiske preferanser og overbevisning, og med til å skape stemning og atmosfære. Det er lett å tenke at lys bare er lys, og at en vegglampe primært skal velges etter ønske design, men det man ofte glemmer å tenke på er at den lampen man velger er med på å skape et bestemt lys. En vegglampe kan variere i stil og utforming, og tilfredsstille en lang rekke estetiske preferanser, men en vegglampe er også med å forme det lyset som kommer ut i rommet. Lyset formes av hvilken pære man velger, designet på lampen og av om skjermen er blank, matt eller gjennomsiktig, hvilket materiale den er laget i, og om den er åpen eller mer lukket. En vegglampe skal derfor ikke utelukkende velges utifra design, men også utifra de egenskapene den har, med designet sitt, til å skape den typen lys man er ute etter å oppnå i det bestemte rommet.

Hvis det er en vegglampe som skal fungere som arbeidslys er for eksempel de avgjørende faktorene helt annerledes enn de for eksempel vil være i en mer avslappet situasjon, som i et oppholdsrum som stuen. Vegglamper på soverommet kan med fordel ha flere ulike nivåer i styrke, sånn at man kan velge en vegglampe som både kan brukes som stemningsfull belysning, og samtidig være passende som leselampe når man vil ligge og lese et par kapitler før man legger seg om kvelden.

Belysning kan sies å ha mange forskjellige funksjoner, og hvilke behov man har til typen belysning i hjemmene side avhenger av faktorer som hva det skal brukes til, hvor mye naturlig lys som slipper inn i løpet av dagen, hvilken vinkel det naturlige lyset faller i forhold til de oppgavene som skal løses, etc., og ved å orientere seg om alle disse faktorene før man velger kunstig belysning, kan man finne den beste løsningen. Valget av vegglampe skal kunne spille inn i nettopp denne kombinasjonen av faktorer, og virke inn på en positiv måte både i forhold til belysning og design. Det store utvalget av vegglamper, og belysning generelt, gir bred mulighet til å finne akkurat det man ønsker seg og trenger når det kommer til belysning, så selv om det virker som at det er mange ting å tenke på er det likevel ikke så vanskelig å finne akkurat den lampen du har behov for. Det handler i hovedsak om å være bevisst om hva lampen skal brukes til, hva behovene i forhold til dette bruksområdet er, hva slags lys man ønsker seg i denne situasjonen, og deretter kan man sette fokuset på utseende av lampen, dens design og estetisk uttrykk. For selv om alle de andre faktorene er viktige, er en vegglampe også et visuelt blikkfang og skal derfor være tilfredsstillende å se på, og være en del av helheten man forsøker å formidle med interiøret i hjemmet sitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.