Lamper og belysning til stue, gir lys og trivsel

Hvilke lamper vi velger til belysning til stue bør ikke være tilfeldig. Trivsel og helse henger samme, og belysning kan påvirke begge deler.

Belysning til stue er noe som de fleste som er interessert i interiør nok tenker over, særlig fordi det er et rom vi oppholder oss mye i den tiden vi er hjemme. Hvilke lamper vi velger har en innvirkning på det endelige uttrykket, og det å være bevisst om hvilke lamper man velger kan være en god idé, særlig hvis man kanskje ikke vet særlig mye om det fra før. Det er ingen hemmelighet at lys påvirker oss, og at hvilke lamper vi velger kan være med på i skape god, avslappende stemning i hjemmene våre, eller gjøre akkurat det motsatte. Valget av lamper er kanskje ikke noe alle tanker på, men valget av lamper burde helt klart være noe alle tenker på. Lamper er design, personlighet og stil, men lamper er også funksjonelt viktige fordi de kan påvirke hvordan vi sover, og hvor bra vi har det. Disse to tingene avhenger av om det er gule eller hvite toner i det lyset vi omgir oss med, og man kan helt bevisst kjøpe lamper som lever opp til både det ene og det andre idealet innenfor denne forskningen, noe som gjør det mulig for dem med søvnproblemer eller vinterdepresjoner å velge akkurat det som passer dem aller best i forhold til den diagnosen de har fått. Når vi skal velge belysning til stue er det ikke akkurat det vi tenker over, men det kan være en god idé å investere bare en smule tid til å sette seg inn i hvordan ulike typer lamper påvirker oss, særlig i forhold til vårt melatonin nivå, fordi det å ha lamper som understøtter denne utviklingen i kroppen vår, kan virke preventivt på søvnproblemer i fremtiden. Det kan altså være en god investering å researche litt før man velger belysning til stue.

Detter er også ofte pærer som selv kan justere seg etter hvor mye lys det er ute, sånn at det skifter til gul tone i lyset når det blir mørkere ute, sånn at de blå tonene i lyset ikke forstyrrer vår produksjon av melatonin. Når man tenker på denne typen ting når man skal velge belysning til stue får man også en mye mer velfundert valg. Helse og design i en samlet pakke, ikke en dårlig deal akkurat! VAlget av lamper burde ikke være tilfeldig, for det er helt klart ikke likegyldig. Når man velger belysning til stue, bør hvilke typer lamper man velger derfor være en bevisst overveielse, basert på både den kunnskapen, men også de preferansene man har. Belysning til stue skal være koselig først og fremst, fordi stuen er et rom der vi skal slappe av etter en lang dag, der vi drikker vin i sofaen i helga og snakker om litt større ting enn oppvasken og barnepass, og det å velge lamper som understøtter en steming der dette blir naturlig er helt klart viktig når man skal velge belysning til stue.

Hvilke lamper vi velger til belysning til stue er personlig, og bør passe inn med den stilen vi har. Det finnes mange forskjellige lamper som kan passe til belysning til stue, i utrolig mange ulike stiler, som kanskje til og med er tilpasset belysning til stue, så det er mye å velge mellom. Hvis man ikke vet hvilke lamper man skal velge, er det alltid mulig å spørre i butikken etter råd, for de sitter inne med nettopp den kunnskapet som du trenger når du står i den situasjonen at du er på utkikk etter belysning til stue. De har lang erfaring, og kan veilede deg i hvilke lamper som passer til akkurat deg og det du er ute etter. Å bare kjøpe noen tilfeldige lamper er hvertfall ikke en særlig konstruktiv plan. Belysning til stue kan være litt tricky, fordi det ofte er mange forskjellige funksjoner den typen lamper man velger skal oppfylle. Noe av det viktigste man skal tenke på når man velger lamper til belysning til stue er nettopp også hvilken funksjon de skal ha i forhold til bruken av rommet. Belysning til stue skal tilpasses om det også er spisebord der, om man sitter og leser, eller om man bare koser seg foran tv’en. Alle er forskjellige, og alle typer belysning til stue kan være forskjellige. Hvis man snakker om god belysning til stue handler det primært om å finne det du blir fornøyd med, det som passer akkurat deg best.

Belysning til stue handler om funksjon, om stil, og om personlighet. Det skal være praktisk, god belysning, men på den måten som du personlig synes er mest appellerende for det du gjerne vil fremheve eller signallisere. Ulike typer belysning til stue understreker ulike stemninger, og det å finne den som passer deg er det aller viktigste. Hvis man ikke synes at man har en spesiell stil, kan man finne masse inspirasjon til hvordan man velger en god belysning til stue rundt omkring på nettet, i blader, og i interiørbutikker. Virkelig mange mennesker mener virkelig mange ting om hva god belysning til stue er, så hvis man ikke helt vet det selv kan man hvertfall spørre om råd fra andre, som nettopp har sterke og varierte meninger. Belysningen i hjemmet ditt bør ikke være tilfeldig, akkurat som at interiøret i hjemmet ditt nok ikke er helt tilfeldig heller. Et av de viktigste argumentene for å faktisk tenke igjennom disse tingene, og finne ut litt mer hvis man ikke sitter inne med så mye kunnskap, er at hvordan vi har det rundt oss, hvilke ting vi omgir oss med, og ikke minst hvilken belysning vi har, påvirker hvordan vi har det. Lys påvirker kroppen vår rent fysisk, og alle de andre tingene påvirker hvordan vi har det generelt. Det at det er ryddig og hyggelig gir plass og ro, og gjør at vi kan slappe av bedre, så det er helt klart et verktøy som vi burde bruke hvis vi ikke allerede gjør det. Trivsel og god helse henger sammen, og siden vi kan påvirke dette i en positiv retning burde vi også gjøre det!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.