Riktig Belysning til Kjøkken

Å velge riktig belysning til kjøkken handler ikke bare om praktiske hensyn, men også om stemning, estetikk og personlig stil.

Det er mange forskjellige veier å gå når man skal velge belysning til kjøkken. Det er kanskje ikke så alt for vanlig å tenke de mindre praktiske elementene av belysning til kjøkken særlig dypt inn i valget, men jeg vil slå et slag for nettopp dette. Kjøkkenet er selvsagt et praktisk rom, og skal inneholde den praktiske belysningen som skal til for at man skal kunne lage mat og alle de andre praktiske tingene et kjøkken skal kunne.

Men for mange er kjøkkenet ikke bare et rom der det blir laget mat. Det er også er rom der man spiser, hygger seg, gjør lekser, snakker sammen, drikker vin, og alle mulige andre ting man gjør sammen med vennene og familien sin. Derfor bør man tenke ekstra mye igjennom den andre typen belysning til kjøkken som trenger, nemlig den hyggelige, stemningsgivende belysningen. Belysning til kjøkken skal gi atmosfære, velvære og lyst til å være der, til å bli hengende ved bordet etter middagen og snakke sammen. Belysning til kjøkken er ikke bare lys, det er også alle disse andre tingene, og det er viktig at disse andre tingene ikke blir oversett.

Den praktiske belysning til kjøkken er enkel å klare. Ekstra godt lys over alle arbeidsstasjoner, der det er relevant å ha det. Men utover det kan man fokusere på mer hyggelig, stemningsgivende belysning. Med fokus på det estetiske bør man gå etter stilen sin, enten det er små, vakre pendler eller vegglamper som man har funnet et eller annet sted på loppemarked er helt opp til den enkelte. Så lenge man velger en hyggelig belysning til kjøkken som gir godt, hyggelig lys. Dette skal ikke være belysning til kjøkken på den måten at det skal understøtte den generelle belysningen, for det klarer den praktiske belysningen til kjøkken fint selv. Dette er den personlige vrien, den belysningen som gjør rommet personlig.

Det skal være hyggelig belysning som gjør at man får lyst til å være i rommet, og derfor er det her ma kan få lov til å leke med design, visuell utformning og estetiske retningslinjer. Bare gå etter det du føler er essensen av den personlige stilen din, eller deres, og finn en hyggelig form for belysning til kjøkken som passer nettopp dere. Om det er vegglamper, taklamper, pendler, bordlamper, dekorativ belysning i form av lysgirlander, eller hva det nå enn skulle være, er helt opp til hvem man er, og hva man selv liker, hva som gjør at man føler seg tilpass og godt tilrette i hjemmet og kjøkkenet sitt.

Hengende pendel lamper er svært populære for tiden, og kan være prikken over i’en i denne sammenhengen. Hvis man har en kjøkkenøy kan man velge vakre pendler henge over den, og finne igjen stilen i en flott taklampe over spisebordet. Mulighetene er uendelige, det eneste som er viktig er at man velger en belysning til kjøkken som gjør at man har det bra i hjemmet. Å installere belysning til kjøkken med dimmer kan være et virkelig smart trekk, for det gjør at man kan styre belysningen på en helt annen måte en man ellers ville kunne. Man vil kunne spesialisere sin belysning til kjøkken etter mengden dagslys, hva man skal bruke kjøkkenet til i et gitte tidsrommet, etc.. Spotter i tak, eller kanskje spesielt downlights egner seg riktig godt til nettopp dette formålet, og kan være noe å overveie som supplement til annen hyggelig belysning til kjøkken. Mulighetene er uendelige, og det handler bare om å finne sin egen preferanse, og stil, og gå etter det!

Hvis du leter etter inspirasjon, eller bare vil se hva de ulike muligheten er, er Lampegiganten et godt sted å begynne. De har et bredt utvalg av belysning til kjøkken, og hvis du leter etter konkrete idéer kan du be om råd og veiledning til å finne ut av hva som passer akkurat deg best, og sammen finne frem til en god løsning. Andre gode steder å hente inspirasjon til belysning til kjøkken er steder som Pinterest, Instagram og forskjellige blogger om interiør. Her kan man få mange gode, og ofte originale idéer, i forhold til smarte og interessante løsninger, som man kan ha i bakhodet når man planlegger hvilken type belysning til kjøkken man selv vil ha.

Det å hente inspirasjon fra andres løsninger og idéer er virkelig verdifullt uansett om man har en sterk indikasjon på hva ens stil er, eller ikke. Å se hvordan andre har tenkt belysning til kjøkken, kan åpne for muligheter man ikke selv hadde tenkt på, og i tiden vi lever i er vi omgitt av dette hele tiden så det er bare å gjøre best mulig nytte av de ressursene som er rundt oss. Gjør et bevisst valg, og velg noe som gjør at du får lyst til å være i rommet, det er viktig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.